Nikkelallergi

Nikkel i dit nye smykke?

Hvis du står og skal have fat i et piercingsmykke eller en ørering, er det meget vigtigt at du er opmærksom på materialevalget, da det ellers kan have uheldige følger. Hvis du allerede er ramt af nikkelallergi er det meget vigtigt at du er opmærksom på dette, da det hurtigt kan hjælpe dig med at sortere mange materialer fra.

Grunden til at man skal være så opmærksom på nikkelallergi i forbindelse med valg af øreringe og piercinger, er at materialet i disse tilfælde har direkte kontakt med huden. Når nikkel kommer i direkte kontakt med huden, vil der hos mange opstå en allergisk reaktion, og hvis man først udvikler nikkelallergi, forsvinder den ikke igen.

Men det korte svar på spørgsmål er nej. Smykker fra Sweet-Piercing.dk frigiver ikke nikkel og du vil derfor ikke udvikle nikelallergi. Har du i forvejen nikkelallergi, vil vi anbefale dig at bruge materialer så som akryl, ptfe, bioplast eller titanium.

Undgå nikkelallergi

Det er ikke så nemt som overskriften antyder, at undgå nikkelallergi. EU har ellers opsat et nikkeldirektiv, som forbyder produkter at indeholde nikkel nok til at fremtvinge en allergisk reaktion.

Det er dog desværre ikke ens betydende med at man kan føle sig sikker, tværtimod åbner det op for flere faldgruber. Produkter der ikke er produceret i EU, har således ikke dette nikkeldirektiv, og derfor kan man få nikkelallergi ved at gå med amerikanske smykker eller bukseknapper.

Derfor er det meget vigtigt at du er opmærksom på hvilken slags materiale, du køber dine nye smykker eller piercinger i, da det som sagt kan have meget uheldige og langvarige konsekvenser.

Nikkelallergi kan opstå i hverdagen

Langt de fleste nikkelholdige produkter er overfladebehandlet, hvilket betyder at de ikke udvinder nikkel mens de er nye. Efter noget tid vil denne overfladebehandling dog forsvinde, og herefter kan du være uheldig at blive udsat for nikkelallergi.

Det er især i forbindelse med berøring af produkter som ure, smykker og nøgler at du kan udvikle nikkelallergi. Der findes dog også mange andre nikkelholdige produkter, som sætter dig i farezonen, så du skal derfor altid være opmærksom.

Nikkelallergi og Sterling sølv

Et af de materialer du bør undgå når du køber nye smykker, er sterling sølv. Sterling sølv kan være direkte årsag til nikkelallergi, da det har et meget højt indhold af nikkel.

Det betyder at du ved længere tids brug af smykker med sterling sølv, kan blive ramt af nikkelallergi. Sterling sølvs uheldige bivirkninger har heldigvis haft den konsekvens, at langt de fleste piercing smykke handlere helt har udeladt produkter i dette materiale. Hvis du vil være på den sikre side, skal du vælger smykkematerialer såsom titanium, akryl og teflon.