Valg af piercer

En af de bedste ting du kan gøre, er at få tjekket om stedet lever op til de krav som stilles af FPP (Forenede Professionelle Piercere) for at sikre at kvaliteten er i top. Desværre er der i Danmark ingen lovgivning på området og det er derfor tilladt for alle at begynde at pierce. Heldigvis gør f.eks. "FPP" en aktiv indsats overfor dette.

Her er nogle gode retningslinjer når du skal have lavet piercinger.

Læs mere på FPP's egen hjemmeside www.safepiercing.dk

Kan din piercer udføre sterilt arbejde?

Det aller vigtigste spørgsmål du kan stille er om din piercer har en autoklave, en autoklave er et sterilisationsapparat, som f.eks ved hjælp af damp/trykkogning dræber bakterier på de metalredskaber der bliver brugt til at pierce. En ”tørsterilisator” holder ikke, og lever ikke op til kravene om sterilisation. Spørg evt. om du må se sporeresultater, som højst må være 1 måned gammel.

Herudover er værktøjer som ørepiercing pistoler helt udelukket, da disse ikke kan steriliseres. Betal hellere prisen hos en professionel piercer end på din egen krop!

Endnu en meget vigtig ting at bide mærke i. Hvis de på piercing klinikken har deres nåle til at ligge frit fremme, eller i sprit skal du gå din vej. Sørg for at den nål du skal have lavet piercing med, udpakkes fra en steril pose.

Den er let at genkende ved at bagsiden er papir og forsiden er gennemsigtig plastik i en grøn eller blålig farve. På siden af posen er der også en indikator, som skifter farve ved den høje varme fra dampautoklaven. Du skal se at nålen bliver pakket ud, idet den skal bruges til dig.

Bed om lov til at se piercingrummet og følge med i forberedelserne, hermed kan du sikre dig at de ovenstående punkter bliver fulgt. Blandt andet om der bliver brugt steril nål, er gulv, vægge, døre og loft rent.

Med almindelig omtanke kommer man langt, og du kan hurtigt danne dig et overblik over klinikkens øjensynlige renlighed. Hvis det ser beskidt ud og lugter ligeledes, så vil du ikke pierces her. Der skal være rent på gulv, vægge og loft, tjek også om personale er soigneret og virker renlige.

Spørg i omgangskredsen om andre har fået lavet piercing samme sted

Se deres resultat, ligner det noget du selv kunne tænke dig, noget som du ville være tilfreds med.

Hør om deres erfaringer med pågældende piercer, om de var tilfredse med behandlingen, både før og efter at piercingen var udført, spørg om de ville vælge samme klinik til andre piercinger.

Når alle de andre ting lever op til kravene, så er det i sidste ende op til din egen fornemmelse af piercing klinikken, husk at det er din krop det drejer sig om.

Pierceren er måske mere ude efter dine penge, end dit velvære, lyt derfor til din sunde fornuft, før du træffer den endelige beslutning, om hvem der skal lavet din nye piercing.

Stil spørgsmål til din piercer

Der kan opstå mange spørgsmål i forbindelse med ønsket om en piercing, og din piercer skal derfor være dig behjælpelig med alt det måtte vedrøre. Se på piercerens egne piercinger, ser de pæne ud? Så går han sikkert også op i sit fag.

En professionel piercing klinik bør give dig en aftercare vejledning, som viser hvordan din piercing skal behandles. Læs denne vejledning inden du får piercingen udført.

Gå til en anden piercer for råd og vejledning såfremt du ikke modtager vejledning eller efterfølgende bliver bedt om at bruge brintoverilte eller salve.

Aldersgrænser for piercinger

I Danmark er der ingen lovgivning på piercing faget, men ifølge FPP er kravet at hvis man er under 15, skal man have følgeskab af en forældre eller værge for at blive piercet.

Hvis man er over 15 år, kan man få lavet piercinger, med undtagelse af intim piercinger.

Hvis man er over 18 år, kan man egenhændigt få lavet enhver form for piercing.

Held og lykke med din nye piercing!